Atlantic Fluid Tech S.r.L.
 
 
Atlantic Fluid Tech Srl is in 1979 opgericht onder de naam CHS met als voornaamste doel het produceren van aluminium, stalen en gietijzeren manifolds voor de hydraulische markt. Sinds de oprichting van het bedrijf is men er altijd in geslaagd een gekwalificeerde leverancier te zijn voor standaard- en speciale hydraulische kleppen en manifolds, in samenwerking met toonaangevende bedrijven in deze markt. Investeringen en innovaties zijn sinds de oprichting altijd een belangrijke factor gebleven, dit om de gestelde doelen te kunnen realiseren. Tijdens de jaren ‘90 is het bedrijf zich ook gaan specialiseren op het gebied van de productie, assemblage en het testen van complete hydraulische kleppen, volgens het ontwerp en de eisen van derden.
 
Vanaf juni 2009 heeft men de productie verplaatst naar een nieuwe 4.500 m2 grote faciliteit, met een totale investering van 4,2 miljoen euro. Gelijktijdig is er een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk geopend, met als doel de lokale markt te ondersteunen.
In 2011 wordt de naam CHS gewijzigd in Atlantic Fluid Tech Srl, nadat CHS het in 2008 opgerichte Atlantic Fluid Tech Srl had overgenomen. In hetzelfde jaar wordt er ook een dochteronderneming geopend in Nederland, om de Benelux markt te ondersteunen.
 
Een belangrijke succesfactor van het bedrijf blijft de mogelijkheid om te ontwerpen, te ontwikkelen, te produceren en in samenwerking met haar klanten specifieke oplossingen te zoeken voor de hydrauliek markt en dit efficiënt te combineren met een compleet programma standaard componenten. Alle filialen en dealers kunnen u van dienst zijn met ​​lokale technische en logistieke ondersteuning.
Atlantic Fluid Tech B.V.
 
 
Het begin
 
Atlantic Fluid Tech B.V. is opgericht op 1 april 2011 en sinds deze datum gevestigd in het dorpje Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer. Cruquius is behalve om de lastige spelling, vooral bekend geworden door het Stoomgemaal "De Cruquius" uit 1849, een industrieel monument van wereldformaat.
 
Samen met de stoomgemalen "Leeghwater" en "Lijnden" pompte de Cruquius van 1849 tot 1852 het Haarlemmermeer leeg en hield daarna de ontstane polder droog tot 1912. De Cruquius werd reservegemaal en op 10 juni 1933 met een ceremoniële laatste pompslag buiten bedrijf gesteld.
 
 
Het logische vervolg
 
Na de start van Atlantic Fluid Tech B.V. in het pand in Cruquius, bleek al snel dat dit pand te klein zou gaan worden om al onze activiteiten plaats te kunnen bieden. Daarom is besloten om begin 2017 te verhuizen naar een groter pand in Hillegom, met een totale oppervlakte van ca. 820 m2. Het pand is gelegen op bedrijvenpark 'Horst ten Daal' wat centraal gelegen is in de Bollenstreek.
 
 
De Bollenstreek of Duin- en Bollenstreek is een streek waar veel van de Nederlandse bollenteelt plaatsvindt. Het ligt rond de benedenloop van de Oude Rijn ten westen van Leiden en loopt noordwaarts tot het gebied ten westen van Haarlem door. De Bollenstreek wordt vooral geroemd om de tulpen, en daarnaast om de krokussen, narcissen en hyacinten. De Bollenstreek ontwikkelde zich tegen het eind van de 16e eeuw en in de 17e eeuw.
 
Vanuit onze nieuwe vestiging in Hillegom worden vrijwel alle producten, uit voorraad geleverd. Dankzij onze jarenlange ervaring in de hydrauliek branche, zijn wij in staat u een gedegen en vooral deskundig advies te verstrekken. Graag laten wij u kennismaken met de hoogwaardige producten van Atlantic Fluid Tech en nodigen wij u daarom graag uit voor een bezoek aan ons bedrijf.
.
Over ons